Leadgenerator handleiding

De Capsearch Leadgenerator kan op 2 manieren gebruikt worden:

  • Ingevoegd: voeg een stukje code toe aan je eigen website zodat Leadgenerator onderdeel van je eigen website wordt. De javascript code zal communiceren met de Capsearch back-end om Leadgenerator uit te kunnen voeren.
  • Gelinkt: gebruik een link of knop om naar de Capsearch applicatie te gaan waar jouw Leadgenerator zal worden uitgevoerd.


Ingevoegde Leadgenerator

Om de Leadgenerator in te voegen op je eigen website moet je het volgende doen:

  • Zorg dat je een identifier voor jouw organisatie hebt. Dit is een afgekorte organisatie naam welke gebruikt kan worden in de URL.
  • Voeg het volgende script toe aan je website waarbij je de breedte %width% van Leadgenerator kan wijzigen (tussen de 0 en 100%).

<script src="https://capsearch-online.com/lg_prod/js/capsearch-leadgenerator.js" ident="%identifier%" width="%width%"></script>
<div id="leadgenerator"></div>

Gelinkte Leadgenerator

Om Leadgenerator binnen de Capsearch applicatie te gebruiken moet je het volgende doen:

  • Zorg dat je een identifier voor jouw organisatie hebt. Dit is een afgekorte organisatie naam welke gebruikt kan worden in de URL.
  • Gebruik de volgende link om de Leadgenerator te benaderen waarbij je de %identifier% moet vervangen voor de verkregen identifier.

https://capsearch-online.com/prod/lg/%identifier%

CSS Conflicten

Helaas zijn CSS conflicten een veel voorkomend probleem. Als de Leadgenerator word ingevoegd, is er altijd een kans dat er bepaalde CSS configuratie word overgenomen van de host (of andersom). Als de host en de Leadgenerator beide een class container hebben (of header, col, row etc) en daar eigenschappen aan koppelen, kan dat problemen opleveren aan beide kanten.

Om dit probleem van onze kant op te lossen hebben wij in de Leadgenerator zo min mogelijk generieke class namen gebruikt, waardoor de kans op een conflict kleiner word. Hiermee is alleen niet elk probleem mee op te lossen.

Voorbeelden van mogelijke conflicten

Dit zijn een aantal voorbeelden van CSS selectors die je het beste kunt vermijden:

div { ... }
span { ... }
* { ... }
fieldset { ... }
.container * { ... }

Als de host pagina op deze manier de opmaak van de website configureerd maakt dit hoogstwaarschijnlijk de opmaak van de Leadgenerator kapot. Zoals je ziet in de voorbeelden gaat het vaak mis met wildcards en met HTML selectors. Om CSS conflicts te vermijden probeer zoveel mogelijk een class of ID te gebruiken als selectors in plaats van HTML elementen.

Mocht je er niet uit komen, laat het ons weten dan denken we met je mee.